Healthcare

 

 

South London & Maudesly  NHS Trust

A term commission to undertake building control services for any works being undertaken on the trust buildings including the Royal Bethlem Hospital.  Over the last 7 years we have undertaken dozens of projects ensuring a standardised approach and dedicated point of contact for all the buildings owned or operated by the trust.

 

 

 

 

 

Waterloo Day Hospital – Refurbishment & Extension Works

Waterloo Day Hospital in Waterloo, underwent a £1.6 million refurbishment, taking a ‘one-stop’ approach to co-locating specialist community mental health services across South Sefton. The new South Sefton Neighbourhood Centre will act as a service ‘hub’ and will provide a central base for a variety of clinicians and community support staff, as well as a convenient location for outpatient clinics. The centre was developed as one of the projects within the ‘Improving Community Mental Health Services Programme’ and its key aims are to improve the quality, access, efficiency and effectiveness of all community services provided by Mersey Care locally.

 

Work on the refurbishment of the building began in March 2013 and has enabled five specialist services and community teams previously based in Aintree, Bootle, Netherton, Crosby and Waterloo, to be relocated from old or unfit buildings into the new centre.

 

 

 

 

 

 

 

MacMillan Delamere Centre, Halton Hospital

The refurbishment of the Delamere Centre provides a new, fresh, calming space with outside seating area for those suffering from cancer and their relatives. The project had to be completed in a very tight area with special care being taken to ensure no dust contamination or obstruction to the adjacent Accident and Emergency department.

 

 

 

 

 

 

Brooklands Medical Centre, Surrey

This project involved the combining of 2 units on a business park to form a new medical centre to suit the needs of the local community.  Dunwoody Building Legislation was involved to ensure that compliance with the building regulations was achieved ensuring that the new facility was fully accessible and fit for purpose following the alterations.